FANFARE CRESCENDO RATUM

  • apr '16 18 22:11

    Briljant concert groot succes

    Geschreven door : - reactie(s) : 0

Zaterdag, 16 april, was het zover. Ons jubileum concert met Karin Bloemen, Laura van Kaam, Dide Bras, Meike Ubbink en Merel Geerdink. Na een lange middag soundchecken waren we er klaar voor! Het zaal was praktisch uitverkocht dus dat kon al niet meer stuk.

En wat een fantastische avond werd het! De talenten Meike en Merel beten de spits af, en het publiek reageerde meteen super-enthousiast op deze 2 meiden die geweldig zongen. Meike met 2 nummers van haar favoriete zangeres Anouk, en Merel met de Drums gaan Boem van K3 en het bekende Op een onbewoond eiland. Voor het orkest waren speciaal arrangementen geschreven om deze, en veel andere nummers van de avond te kunnen begeleiden.
 Onze slagwerkgroep speelde daarna samen met het orkest Sing, sing, sing.

Dide Bras mocht als 3e talent optreden. Zij komt uit de musicalhoek en koos daarom voor I don't know how to love him uit Jesus Christ Superstar, en Mijn pakkie an uit Aida. Een sprankelend optreden met haar heldere stem. Het publiek stond verbaasd over de kwaliteiten van deze 3 jonge zangeressen die "gewoon" uit Winterswijk e.o. komen.

Vervolgens kwam het orkest aan bod met Freddie Oonk als solist op trompet in het bekende Summertime van Gershwin, lekker "laid-back" en bluesy. Erg knap gespeeld!

 

 

 

 

Laura van Kaam kwam samen met de presentator Raymond Ubbink op die eerst meer wilde weten hoe dat nu was  om de Voice Kids in 2013 te winnen, en wat er daarna allemaal gebeurd was. Haar eerste nummer was het gevoelige One Moment in time van Whitney Houston, en daarna volgde een bijzondere eigen interpretatie van "Over the rainbow" in een hele "kleine" uitvoering waarbij ze zichzelf begeleidde op de ukelele. Ze sloot het eerste deel van haar optreden enthousiast af met Son of a preacher man waarbij ze samen met het orkest helemaal los ging. 

 

Na de pauze hield Raymond Ubbink de vaart erin. Waarom overbodige woorden gebruiken als de muziek alles zegt? En dat kon het publiek alleen maar waarderen. Allereerst kwamen de Slagwerkgroep en Meike Ubbink nog een keer aan bod. Daarna volgde een muzikaal intermezzo van het orkest met Henrike van der Veer als soliste op bugel. Morricone's Melody werd prachtig door haar uitgevoerd..

Vervolgens sloten Laura van Kaam en Karin Bloemen de avond af met ieder nog eens 4 nummers. Karin liet zien hoe veelzijdig ze is; tussen de nummers kwam de cabarati√©re in haar naar boven een entertainde ze het publiek met anekdotes. Crescendo's dirigent, Erik, was een dankbaar onderwerp van haar grapjes. Ze vertelde dat ze dit vooral deed om het orkest even rust te gunnen tussen de nummers door. 

Om 23.00 uur was de koek op, en bracht het publiek een staande ovatie aan het orkest die al deze nummers begeleidde, en natuurlijk aan de 5 zangeressen. Samen werd een prachtige avond neergezet waar het publiek enorm van genoten heeft. 

Natuurlijk liet het publiek ons niet zonder toegift gaan. Het orkest speelde samen met Laura van Kaam een eigen nummer van haar, Climb, en sloot af samen met Karin en het energieke nummer "Think" van Aretha Franklin. Ze bracht de hele zaal aan het swingen want ze stond niet toe dat het publiek ging zitten!

Crescendo kijkt terug op een prachtige muzikale avond. Het feit dat het publiek zo enthousiast was, is de mooiste beloning voor al het werk en de inzet. Een jubileumconcert waardig!
Kijk voor meer foto's op winterswijk.org

 

En toen trad onze diva, Karin Bloemen voor het voetlicht. Wat een zangeres, wat een entertainer, wat een vakvrouw en wat een verschijning! Ze trapte af met Het Dorp van Wim Sonneveld wat iedereen in het publiek zeer wist te waarderen. Daarna bracht ze op ludieke wijze een ode aan Adele, de verpersoonlijking van de jongere generatie zangeressen waar zij en wij niet omheen kunnen. Dit met een eigen tekst op Turning Tables van Adele. De tekst was humoristisch; het publiek luisterde geboeid en schoot af en toe in de lach. Het blok voor de pauze sloot Karin af met Zuid Afrika, een bijzonder lied in het Zuid-Afrikaans. Het fanfaregeluid van het orkest en de krachtige stem van Karin pasten prima bij elkaar.