FANFARE CRESCENDO RATUM

Fanfare

Het fanfare orkest  (of groot orkest)telt op dit moment ruim 50 leden. In de overwegend goed bezette secties zie je de weerspiegeling van de diversiteit van leeftijd. Tussen de gevorderde en al ietwat oudere muzikant vind je de jeugd. Alhoewel het ledenaantal in de afgelopen tien jaar is teruggelopen is het aantal de laatste jaren weer stabiel.

Het orkest repeteert op de dinsdagavond in gebouw Emma te Ratum van 20.00-22.15 uur. Het repertoir is heel verschillend en het repetitiewerk hangt altijd samen met het eerstvolgende optreden.

Voorjaarsconcert

Eén van de vaste optredens van de Fanfare  is het “voorjaarsconcert “.

Een concert waarbij vaak passend binnen een thema lichte muziek wordt gecombineerd met het wat “zwaardere (veelal technischer) fanfare werk.

Afhankelijk van het thema wordt er wel of niet met gastoptredens gewerkt. Soms met verenigingen uit de buurt zoals het Ettens Mannenkoor of Winterswijkse amateur muzikanten maar soms ook met bekende Nederlanders zoals Karin Bloemen, Laura van Kaam, enz.

Midzomerconcert

Het midzomerconcert begon als een klein concertje om daarna met elkaar een vakantieborrel te nuttigen. Inmiddels is het uitgegroeid tot een concert waarbij een ieder die muziek maakt bij de veeniging zich presenteert. De jeugd van het instapjaar, de samenspeelgroep, de slagwerkgroep , het lego en fanfare orkest. Altijd op een prachtige locatie in één van buurtschappen Ratum , Henxel op Huppel.

Kerstcconcert

2e kerstdag om 11.00 uur start het inmiddels traditionele kerstconcert. Een koffieconcert, lichte muziek passend in de tijd van het jaar – sfeervolle kerstmuziek afgewisseld met mooie nummers in serene sfeer. Altijd in gebouw Emma te Ratum. De zaal gevuld met de vaste aanhang, jong en oud zorgen voor een prettige aanvulling van dagen vol van samenzijn en gezelligheid.

Concours

Crescendo is lid van het MBGF (Muziekbond Gelderland Flevoland) aangesloten bij het KNMO Koninklijke Nederlandse Muziekorganisatie wie ook de concoursen organiseren. Crescendo neemt regelmatig aan een concours deel om het muzikale niveau te laten toetsen.

Deelname aan een concours moet volgens de regels 1x in de vijf jaar om in je divisie te mogen blijven. Crescendo komt op dit moment uit in de 2e divisie. Haar laatste concours deelname was in maart 2019 waar een eerste prijs met promotie werd behaald.

 

 

Straatconcert

Daar komen we aan. Herkenbaar aan het Crescendo blauw. Niet alleen op onze concerten laten we ons zien en van ons horen.

De straten kleuren blauw als we de vaste optochten lopen: 

  • School en Volksfeest HHD
  • Winterswijks Volksfeest
  • Ratums feest

Klik hier om de tekst aan te passen