Orkesten

Kom d'r bij

Onze orkesten

Crescendo wil voor ieder niveau muzikant een vereniging te zijn waar het fijn musiceren is. Oud en jong, man of vrouw: muziek maken is voor iedereen!
Prestatie en gezelligheid gaan bij ons hand in hand.  We vinden het belangrijk om altijd goed voor de dag te komen, zowel met concerten als op straat. Ons publiek willen we graag plezieren met een mooi en goed stukje muziek!

Groot orkest

Het fanfare orkest (of groot orkest)telt op dit moment ruim 50 leden. In voorjaar 2019 is Crescendo gepromoveerd naar de Eerste Divisie van het KNMO en werd 3 weken daarna Nederlands kampioen in de 2e divisie op het Open Nederlandse Fanfare Kampioenschap in Drachten.
Een prestatie om trots op te zijn!

Het repertoire van het orkest is heel divers: popmuziek,  kerstmuziek,  concoursstukken, enz,  en voor de Volksfeesten een nieuwe mars en feestmuziek.  Het repetitiewerk hangt altijd samen met het eerstvolgende optreden.

Het groot orkest staat onder leiding van Erik Kluin en repeteert iedere dinsdagavond van 20.00 tot 22.15 uur in Gebouw Emma in Ratum.

Lego orkest

Ere-dirigent Hugo Klein Severt bedacht het concept van dit orkest: Leerlingen, Gevorderden en Ouderen. Dit orkest heeft zijn eigen, belangrijke plek binnen de vereniging. Het is niet alleen het orkest waarin jonge muzikanten hun orkestervaring opbouwen maar ook het orkest voor de leden die vanwege leeftijd, privé omstandigheden of andere redenen een stapje terug willen doen op muzikaal gebied. 

Het Lego orkest heeft haar eigen optredens. Soms in samenwerking met het één van de andere geledingen binnen de vereniging, soms zelfstandig of met andere gasten.

Het Lego-orkest staat onder leiding van Henrike Oonk en repeteert iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 in Gebouw Emma in Ratum.

Slagwerkgroep

De slagwerkgroep van Crescendo is het “jongste” onderdeel van de vereniging. Een kleine club jonge heren die hun hart aan het “trommelen” hebben verloren; tegenwoordig is het echter veel meer dan dat.  Er wordt muziek op niveau gemaakt voor bijvoorbeeld deelname aan het Winterdrums festival maar ook ludieke ritmische stukken worden niet geschuwd.  Een belangrijk publieksoptreden is met het bloemcorso in Winterswijk; dan lopen onze slagwerkers mét tambour-maître voor op.

De slagwerkgroep staat onder leiding van Ronnie Wolterink.

Enthousiast geworden van onze orkesten?

Geef je op om lid te worden!